news-details

5. Yatırımını Garaj Girişimlerinden Vomsis’e yaptı

Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (FGSYF), Albaraka Garaj girişimlerine yatırım yapmaya devam ediyor. Vomsis girişimine 700 bin TL’lik yatırıma imza atan Fon’un son üç yıldaki toplam yatırım desteği 4 milyon TL’ye ulaştı.

Dünyanın en iyi katılım bankası olma hedefini sürdüren Albaraka Türk, pandemi sürecine rağmen girişimcilik ekosistemini desteklemeye ve onlara katkı sunmaya devam ediyor. Bankanın yüzde 100 iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafından kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (FGSYF), bu kez Albaraka Garaj girişimlerinden Vomsis’e 700 bin TL tutarında yatırımda bulunacak. 2019’dan bu yana 5. kez Garaj girişimcilerine destek olan Fonun, bugüne kadarki toplam yatırım tutarı 4 milyon TL’ye ulaştı.

Taraflar arasında sözleşme imzalandı

Albaraka Genel Müdürü Melikşah Utku, Albaraka Portföy Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Emin Özer, Vomsis CEO Emre Kayretli ve Vomsis CTO Ramazan Uç’un katılımıyla bankanın genel müdürlüğünde imza töreni gerçekleştirildi. Yatırım alan Vomsis, tüm banka hesaplarının güvenli bir şekilde tek bir ekrandan takip edilmesini sağlayan akıllı banka asistanı uygulamasıdır.Uygulama sayesinde her bankaya tek tek girmek yerine tek bir ekran üzerinden bütün hesaplar anlık olarak kontrol ve takip edilebiliyor. Ayrıca kredi kartı ve taahhüt gerektirmiyor ve hiçbir şekilde banka hesap bilgisi ve şifre talep edilmiyor. Yüksek veri güvenliği, zaman avantajının yanı sıra her yerden ve her cihazdan erişim imkanı sağlıyor.

“Start up’lar önemli rol üstlenmeye devam edecek”

Küresel çapta yaşanan COVİD19 salgın hastalığının getirdiği birçok olumsuzluğa rağmen start upları desteklemeye devam ettiklerini belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku; “Girişimcilik ekosistemimizi güçlendirmeye ve bu alanda yatırım yapmaya devam ediyoruz. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecine rağmen start upları desteklemeyi sürdürüyoruz. Bu tür zorlayıcı süreçlerden çıkışta start up’ların önemli bir rol üstleneceğini ve çözüm noktasında tüm dünyayı farklı bir yere taşıyacağına inanıyoruz. Bu nedenle de girişimcilere gerek kuluçka merkezimizle gerekse Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarımızla destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Albaraka Portföy Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Emin Özer ise, “Fintech GSYF bünyesinde Albaraka ekosisteminde yer alan Garaj mezunu girişimcileri desteklemeye devam ediyoruz. Yatırım yaptığımız şirketlerin çok daha iyi işler yapacağına inanıyoruz. Vomsis ile birlikte 5. Yatırımımızı gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Önümüzdeki günlerde girişimcilik ekosistemi için heyecan verici haberler vermek için hazırlıklarımız devam ediyor. Lansmanını yapacağımız yeni fonlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


Hibya Haber Ajansı