news-details

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve AmCham Türkiye, tedarik zincirinde yeni yaklaşımlar ve küresel tedarik rotalarını değerlendirdi

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın katıldığı Amerikan Şirketler Derneği toplantısında, Türkiye’deki ABD yatırımları, mevcut tedarik zincirinin devamlılığı ve yeni tedarik rotaları değerlendirildi. Toplantıda, COVID-19 pandemisi ile mücadelede ve sonrasında Türkiye’nin teknoloji, AR-GE ve üretim merkezi olarak izlemesi gereken stratejiler de görüşüldü.

 

 

AmCham Türkiye’nin video konferans yöntemiyle düzenlediği toplantıda konuşan Kacır, COVID-19 pandemisi döneminde ABD-Türkiye arasındaki dayanışma ve iş birliğinin güçlenerek sürdüğünü ifade etti. Kacır, Türkiye’nin bu dönemde tedarik zincirinde kırılma yaşanmayan ve salgın sürecini koordineli şekilde yöneten az sayıda ülke arasında yer aldığını belirtti.

 

 

AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “AmCham Türkiye olarak, 110’u aşkın üyemiz ile birlikte, COVID-19 salgınının ülkemizdeki etkilerini en az hasarla atlatmak üzere süreci tüm hassasiyetimizle yürütmekteyiz. Bu dönemde üye şirketlerimiz salgının Türkiye’de yayılmasının önlenmesi amacıyla bugüne kadar 40 milyon TL destek sağladı. Önümüzdeki süreçte, ekonomi ve ticaretin sürekliliğini sağlamak üzere, tedarik zincirinin devamlılığı ve çalıştığımız Türk KOBİ’lerinin küresel değer zincirine katılmaları yönündeki çalışmalarımıza hız kazandıracağız” açıklamasını yaptı.

 

 

Türkiye’deki ABD merkezli şirketleri temsil eden Amerikan Şirketler Derneği’nin (AmCham Türkiye/ABFT) COVID-19 pandemisi döneminde sosyal, ekonomik ve ticari iş birliklerinin değerlendirilmesi amacıyla düzenlediği toplantısına T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır video konferans yöntemiyle konuk oldu. Toplantıda, Türkiye’deki ABD yatırımlarının katkısı, mevcut tedarik zincirinin devamlılığı ve yeni tedarik rotaları değerlendirildi. Toplantıda aynı zamanda, CoVID-19 pandemisi ile mücadelede ve sonrasında Türkiye’nin teknoloji, AR-GE ve üretim merkezi olarak izlemesi gereken stratejiler de görüşüldü.

 

Türkiye salgın sürecini koordineli bir yaklaşımla yönetti

Toplantıda konuşan Kacır, Türkiye’nin COVID-19 döneminde aldığı önlemler ve attığı adımlar ile sürdürülebilir büyüme sağlama konusunda uzun vadeli açılımlar gerçekleştiğine işaret etti. Bu dönemde ‘öz yeterlilik’ kavramının ön plana çıktığına vurgu yapan Kacır, Türkiye’nin tedarik zincirinde kırılma yaşanmayan ve salgın sürecini koordineli şekilde yöneten az sayıda ülke arasında yer aldığını belirtti.

 

 

Türkiye-ABD arasında bu dönemde ortaya çıkan yatırım ve ticaret fırsatlarının iyi değerlendirilmesinde ve yeni stratejiler geliştirilmesinde karşılıklı iletişimin önemini hatırlatan Kacır, sözlerine şöyle devam etti: “COVID-19 pandemisi döneminde ABD-Türkiye arasındaki dayanışma ve iş birliği güçlenerek devam etti. Amerikan şirketlerinin AR-GE merkezlerini ve küresel araştırma programlarını Türkiye’ye taşıması konusunda iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.”

 

Küresel değer zincirine entegrasyon önceliğimiz

Türkiye’yi global pazarlara taşıma hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin rekabet gücünün korunmasına ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getiren, AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “AmCham Türkiye olarak, 110’u aşkın üyemiz ile birlikte, COVID-19 salgınının ülkemizdeki etkilerini en az hasarla atlatmak üzere süreci tüm hassasiyetimizle yürütmekteyiz. Bununla birlikte üye şirketlerimiz COVID-19’la mücadeleye destek kapsamında hem ülkemizde hem de globalde birçok farklı uygulamayı faaliyete geçirdiler. Bu dönemde üye şirketlerimiz salgının Türkiye’de yayılmasının önlenmesi amacıyla bugüne kadar 40 milyon TL destek sağladı. AmCham Türkiye olarak Türk KOBİ’leri ve start-up’larının, COVID-19 sonrası dönemde yeniden yapılandırılması öngörülen küresel tedarik zincirine entegrasyonu için farklı projeler üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte, ekonomi ve ticaretin sürekliliğini sağlamak üzere, çalıştığımız Türk KOBİ’lerinin küresel değer zincirine katılmaları yönündeki çalışmalarımıza hız kazandıracağız” açıklamasını yaptı.


Hibya Haber Ajansı