news-details

Kızılay ilk 30 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

Ülke genelinde seferberlik ilan eden Türk Kızılay, şubeleri ve gönüllüleriyle Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor. Gıda ve hijyen malzemesi yardımında bulunan Kızılay, ülke genelinde faaliyet gösteren 432 şube ve temsilciğinin koordinasyonunda; gönüllüler, üyeler ve çalışanlarının dahil olduğu 9 bin 435 Kızılaycı ile, vatandaşların ihtiyacını karşılıyor ve bilgilendirme çalışmaları yapıyor

Koronavirüs tehlikesi tüm dünyada büyük bir hızla yayılmaya devam ederken Türkiye de en az kayıpla süreci atlatmak için aldığı tedbirleri uygulamaya devam ediyor. Özellikle risk grubunda bulunan vatandaşların zorunda kalmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları gerektiği uyarısında bulunuluyor. Belli bir yaş grubundaki ve kronik rahatsızlığı bulunan insanların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasının ardından göreve başlayan Türk Kızılay Şubeleri, üye, gönüllü ve çalışanlarıyla birlikte bir yandan Vefa Sosyal Destek Grupları’na dahil olarak bir yandan da tespit çalışmaları ve Koronavirüsle mücadele kapsamında yürüttüğü diğer çalışmalarla, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Koronavirüse karşı alınan tedbirler çerçevesinde temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan ihtiyaç sahiplerine bağışçıların desteğiyle temel gıda yardımında bulunan ekipler, tespit ettikleri ailelerin tek tek evlerine gidiyor. İhtiyaç sahiplerine nakdi yardımda da bulunan şubeler, maddi durumu iyi olup da evinden çıkamayan vatandaşların ise alışveriş ihtiyacını gideriyor.

Koronavirüs salgınının sebep olduğu bu zor günleri atlatmak için tüm kaynakların seferber edildiğini dile getiren Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kızılaycılar olarak devletimize ve vatandaşımıza destek olmak için her noktada çalışıyoruz. Şubelerimiz, temsilciliklerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz, çalışanlarımız ihtiyaç sahiplerine dört koldan yardım ediyor. Ülke genelinde faaliyet gösteren 258 şube ve 174 temsilciliğin koordinasyonu ile Kızılay gönüllülerimiz, üyelerimiz ve çalışanlarımızın dahil olduğu 9 bin 435 Kızılaycı sahada görev yapıyor. Bugüne dek, evlerinden çıkamayan 65 yaşın üstündeki büyüklerimize ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızdan 124 bin 279’una destek olduk. Alışverişlerini yaptık. Şubelerimiz ve temsilciliklerimizle ihtiyaç sahiplerine 30 bin 623 gıda kolisi, 35 bin 800 hijyen kolisi dağıttık” dedi.

Kızılay, koronavirüsle mücadele seferberliği kapsamında 150 bin gıda kolisi, 100 bin hijyen seti dağıtımı planlamış, 75 bin aileye de 400 TL yardımda bulunmayı öngörmüştü.


Hibya Haber Ajansı