news-details

Uluslararası piyasalar

• Paskalya tatili sonrasında ABD piyasaları bugün işlem görmeye başlayacak, Avrupa’da ise tatil bugün de devam ediyor. İlk işlem gününde takip edilecek önemli bir veri olmazken haftanın geri kalanında ise Avrupa tarafında enflasyon, ABD tarafında ise sanayi üretimi ve perakende satışlar kısmen önemli olacak.

• Her ne kadar OPEC toplantısından üretim kesintisi anlaşması çıksa da piyasalar miktardan memnun değil. ABD vadelileri eksi açarken aktif vade ham petrol hafif primle işlem görüyor.

• Altın tekrar güvenli liman talebiyle yön buluyor ve $1700 seviyesini test etmekte. Mart ayının başında test edilen ve son 7 yılın en yükseği olan $1703 seviyesi değerli metal için en önemli direnç noktası konumunda.

• G10 para birimlerinin tamamı dolara karşı primli seyrediyor, GBP %0.60 ile en çok değer kazanan durumunda. 1.2530 seviyelerinden işlem gören parite için 1.2588 seviyesinde bulunan 50 günlük hareketli ortalama en önemli direnç noktası.

• EURUSD paritesi ise 1.0970 seviyesindeki 50 günlük hareketli ortalamasını test ediyor, kırılması durumunda 1.10 psikolojik sınırı ve 1.1034 seviyesinde bulunan 100 günlük hareketli ortalama takip edilecek direnç noktaları olacaktır.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı