news-details

GIB diploma programı online eğitimler ile devam ediyor

Dünyada 147 ülkede sınavsız üniversite okuma kapılarını ardına kadar açan Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) Diploma Programı eğitimleri uzaktan eğitim sürecinde de kesintisiz devam ediyor. İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Vakfı (İELEV) Özel Lisesi'nde dersler online platformlar üzerinden Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak öğrencilere sunuluyor.

 

Dünyadaki hemen hemen tüm üniversitelerde kabul gören Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) diploma programının, uzaktan eğitim sürecinde de devam etmesi büyük önem taşıyor. Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB), Yurtdışı Alman Okullarında uygulanan, Abitur ile aynı fırsatları sunan karma dilli Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IBO) diploma programıdır.

 

IBO tarafından Mart 2017’de akredite edilerek GIB uygulamaya başlayan Milli Eğitim Sistemi’ndeki ilk Türk lisesi olan İstanbul Erkek Liseliler Vakfı (İELEV) Özel Lisesi, akademik programı ve teknolojik altyapısı ile program dersleri, Bilgi Kuramı, Bitirme Tezi, CAS (yaratıcılık, bedensel etkinlik ve toplum hizmeti) çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürmeye devam ediyor. İELEV Özel Lisesi öğrencileri, içinde bulunduğumuz süreçte Google Classroom, Kognity, ManageBac ve Zoom Meeting gibi online platformlar üzerinden Türkçe, Almanca ve İngilizce eğitim materyallerine ulaşabiliyor, etkinliklere katılabiliyor ya da öğretmenleriyle etkileşim içerisine girebiliyor.

 

Uzman IB öğretmen kadrosuyla yürütülen GIB kapsamında İELEV Özel Lisesi öğrencileri, MEB diploması, Cambridge Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sertifikası (PET, FCE), Almanca Dil Diploması (DSD I, II)’ nın yanı sıra GIB diplomasına da sahip olarak mezun oluyor. Almanya, İsviçre ve Avusturya’da yüksek öğrenimlerine ücretsiz ya da çok az ücretle devam etme ayrıcalığıyla İELEV Özel Lisesi’nden mezun olan öğrenciler hem Türkiye’deki vakıf üniversitelerinde hem de dünyadaki seçkin üniversitelerde burs olanağı buluyor. Tüm bu seçeneklere ek olarak, devlet üniversitesi olan Türk-Alman Üniversitesi de üniversite sınavı puanı doğrultusunda İELEV mezunlarına özel bir kontenjan tanıyor.

 

GIB diplomalı öğrencilerin okul başarısı ve yaşam kalitesi artıyor

GIB diploması ile mezun olan öğrenciler Amerika, Avrupa, Kanada, Avustralya’daki üniversiteler başta olmak üzere 147 ülkede okuma şansı buluyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda GIB diplomasına sahip öğrencilerin üniversite sırasında ve sonrasında diğer öğrencilere göre çok daha yüksek başarı ve yaşam kalitesine sahip olduğu da görülüyor. GIB öğrencileri ayrıca İngilizce’yi ve Almanca’yı gerek ders esnası gerekse ders sonrasındaki öğrenme ortamlarında yoğun olarak kullandıkları için ilgili dil sınavlarından da yüksek başarı elde ediyor.

 

Kaynak:GoodWorks
Hibya Haber Ajansı