news-details

Türkiye Finans toplamda 800 milyon lira tutarında iki kira sertifikası halka arzını başarıyla tamamladı

Türkiye'nin En İyi Katılım Bankası seçilen Türkiye Finans, katılım bankacılığının en önemli yatırım enstrümanlarından biri olan kira sertifikası ihracına olan talebi arttırmak amacıyla katma değeri yüksek uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Türkiye Finans'ın iştiraki olan TF Varlık Kiralama A.Ş'nin, toplamda 800 milyon lira değere ulaşan iki farklı kira sertifikasının ihraç işlemleri aynı gün içerisinde farklı vade seçenekleri ile tamamlandı. 29 Temmuz 2019 tarihinde yurt içi piyasaya sunulan kira sertifikalarından biri 179 gün vade ile 150 milyon lira, diğeri 91 gün vade ile 650 milyon lira ihraç değerine ulaştı.

Halka arz yöntemiyle ihracı gerçekleştirilen kira sertifikalarının satışının tamamlandığına ilişkin 2 ayrı özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı. Açıklamalarda şu bilgilere yer verildi:

"Şirketimizin, talep toplamasını 23, 24 ve 25 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirdiği, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı 150.000.000 TL nominal değerdeki 179 gün vadeli ve 650.000.000 TL nominal değerdeki, 91 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleştirilmiştir. İhraca ilişkin dağıtım sonuçları ekte yer almaktadır. Kamunun bilgisine arz olunur."

Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Aynı gün içerisinde farklı vade seçenekleri ile gerçekleştirdiğimiz yüksek tutarlı ihraç işlemlerine bu ay da devam ediyoruz. Bu yöntem sayesinde yatırımcının talebi artarken, elde edilen değer beklenenin üzerinde gerçekleşiyor. Nitelikli yatırımcılara satışını gerçekleştirdiğimiz 150 milyon lira tutarında kira sertifikası ile birlikte Temmuz ayında toplam 950 milyon lira ihraç tutarına ulaştık. İhraç işlemlerini farklı vade seçenekleri ile sunmamız sayesinde yatırımcıya esneklik sağlıyor; piyasa koşullarına uygun pozisyon almalarını kolaylaştırıyoruz. Katılım bankacılığının en değerli yatırım enstrümanlarından biri olan kira sertifikası ihracına olan talebi arttırmayı, bu sayede reel sektörü büyütmeyi hedefliyoruz."

Kaynak:Cpartner