news-details

Aktaş Holding’den üniversite mezunu gençlere kariyer fırsatı

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Aktaş Holding, üniversiteden yeni mezun gençlere fırsat sunma ve Türkiye'nin geleceğine katkı sağlama hedefiyle çok önemli bir projeye daha imza attı.

Genç çalışan istihdamına büyük önem veren Aktaş Holding, yeni mezun gençleri Aktaş kurum kültürüyle yoğurup, iş dünyasına en iyi şekilde hazırlamak amacıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “Aktaş Kariyer Okulu” projesi kapsamında, ilk mezunlarını düzenlenen törenle verdi.

Aktaş Holding, üniversiteden yeni mezun gençlere fırsat sunma ve Türkiye'nin geleceğine katkı sağlama hedefiyle geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “Aktaş Kariyer Okulu” projesi kapsamında, ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.

Genç çalışan istihdamına büyük önem veren şirket, yeni mezun gençleri Aktaş kurum kültürüyle yoğurup iş dünyasına birer ‘dünya vatandaşı’ kimliğiyle en iyi şekilde hazırlamak amacıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “Aktaş Kariyer Okulu” projesi kapsamında, ilk mezunlarını düzenlenen törenle verdi.

 

İlk iş deneyimi Aktaş’ta

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olduktan sonra, ilk iş deneyimlerini 29 Nisan 2019 - 28 Şubat 2020 tarihleri arasında “Aktaş Kariyer Okulu” öğrencisi olarak yaşayan gençler, RUMELİSİAD Evi’nde düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı.

Düzenlenen törene; Geçmiş Dönem Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan ve yönetim kurulu üyeleri, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova ve yönetim kurulu üyeleri, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, Vakıfbank Şube Müdürü Necmettin Şimşek, Halkbank Şube Müdürü Remzi Serdar Kazanca ve Ermetal Şirketler Grubu Kurucusu Fahrettin Gülener ile birlikte, Aktaş Holding Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları katıldı.

 

Mevcut organizasyonu farklı çalışma yetenekleriyle zenginleştirme amacındayız

Törende konuşan Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı İskender Ulusay, şirket açısından en özel günlerden birini yaşadıklarını ifade ederek, "6 kıtaya yayılmış çok uluslu bir şirket olarak, 82 yıllık başarılarla dolu kültürümüzü ve değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarırken, nitelikli insan kaynağına da büyük önem vermekteyiz. Özellikle de genç çalışan istihdamına büyük önem veriyoruz. Projeyi hayata geçirirken en önemli kriterlerimizden biri, başvuru yapan kişilerin daha önce herhangi bir iş deneyiminin olmamasıydı. Çünkü Aktaş Holding olarak, bu proje ile gençlere ilk iş deneyimini şirketimiz bünyesinde kazandırmayı hedefledik. Dünya genelindeki farklı lokasyonlarımızda 500’ün üzerinde kişiyi istihdam eden bir şirket olarak, çeşitliliğe çok önem vermekteyiz. Bu açıdan, kadın-erkek fırsat eşitliği yaklaşımını tüm insan kaynakları politikalarımızda kararlı bir şekilde uygularken, ‘Kariyer Okulu’ projemizde de bu öncelikle hareket etmeye özen gösterdik. Tüm amacımız; mevcut organizasyonumuzu farklı çalışma yetkinlikleriyle zenginleştirmeye devam ederek, Aktaş Holding’in geleceğini en iyi şekilde inşa etmek ve ülkemiz için katma değer üretecek çalışmalara imza atmaktır” dedi.

 

Değer üretmeyi öncelik haline getirdik

Daha sonra konuşan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Şahap Aktaş ise “Geleceğe yatırımı çok önemseyen biriyim. Bunun için de gençlerimizin her fırsatta yanında olarak, ellerinden tutarak, kendilerini en iyi şekilde geliştirip, vatana-millete faydalı bireyler olmasına katkı sağlamaya çalışıyorum. Gerek Aktaş Holding gerekse de Aktaş Eğitim Vakfımız aracılığıyla, geleceğe dokunacak ve gençlerimize ışık tutacak pek çok organizasyonun içerisinde bizzat yer almaktayız. Hayata geçirdiğimiz pek çok çalışmada, daima tek bir noktaya öncelik verdik: O da değer üretebilmek… Ben gençlerimize, bu ülkenin geleceğine inanıyor ve güveniyorum” şeklinde konuştu.

Törende söz alan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz da “Kent sanayisine her anlamda değer katan ve Bursa'nın sanayileşmesinde önemli bir yeri bulunan Aktaş Holding'in, bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Şahap Aktaş başta olmak üzere, projeden mezun olan kursiyerleri gönülden kutluyorum. Ülkemizin kalkınma yolculuğunda bu tür projeler artarak devam etmeli” ifadelerine yer verdi.

 

Mezuniyet töreninde Kariyer Okulu öğrencileri, diplomalarını Aktaş Holding Yönetim Kurulu üyelerinin elinden aldı.


Hibya Haber Ajansı