news-details

Sur Kültür Yolu Festivali’nde Zeynep Bastık konserine 70 bin kişi katıldı

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleşen Sur Kültür Yolu Festivali, beşinci gününü de tamamladı. Festivalde açık hava konserlerine ev sahipliği yapan Dağ Kapı Meydanında Zeynep Bastık konseri gerçekleşti. Konseri 70.000’in üzerinde kişi takip etti.

Öte yandan Kurşunlu Camii meydanı sahnesindeki dün gerçekleşen etkinliklere 2.500 kişi, çocuk etkinlik alanındaki atölye ve oyunlara 6.000 kişi, Yenikapı Caddesi’nde gerçekleştirilen sokak etkinlikleri, sergiler ve gastronomi etkinliklerine ise 4.000 kişinin üzerinde katılım oldu. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde sahne alan Ayşe Zaim’in konseri, çeşitli tiyatro gösterileri, birbirinden farklı  türdeki sinema gösterimleri alanında başarılı isimlerin gerçekleştirdiği söyleşi ve sohbetlere toplamda 2.500 kişi katıldı. 

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali’nin açılış töreni, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Festival kapsamında düzenlenecek olan tüm etkinlikler, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor. Çekimleri Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Suzan Suzi” filminin gösterimi yapılacak. Bedri Ayseli'nin yapımcılığını üstlenip başrolünde yer aldığı ve Ahmet Hoşsöyler'in yönettiği filmin gösterimi, 13 Ekim Perşembe saat 18.30’da başlıyor.

Cemil Paşa Konağı’ndaki Gastrodiyarbakır Buluşmaları kapsamındaki Tarihi Reçeteler Sofrası etkinliğine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su katılımlarıyla destek verdi. Etkinlikte ünlü Diyetisyen Ender Saraç, İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak gibi birçok gastronomi kanaat önderi Diyarbakır’ın tarihi yemeklerini deneyimledi. Şef Vedat Başaran’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada Dicle Üniversitesi Gastronomi bölümünden 60 öğrenci şeflerle birlikte saha deneyimi kazandı.

Ayşegül Zaim, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’ndeki konserinde dinleyicilere en sevilen şarkılarını seslendirdi.

Hibya Haber Ajansı