news-details

Salgın hız kesmiyor

Dünya piyasalarında ABD destek paketi kaynaklı iyimser hava kısa sürdü. Vaka sayısının artmaya devam etmesi ve alınan önlemlerin küresel ekonomiyi durgunluğa sokacağı endişesi tepki alışlarını sınırlıyor.

Türkiye piyasalarında güçlü tepki alışı sonrasında kar satışları görülüyor. Havayolu şirketleri gibi çok düşen hisselerde yükseliş devam ediyor. Olası bir durgunluk senaryosuna karşı ekonomi politikası aracı gibi kullanılan banka hisseleri piyasaya göre daha kötü performans gösteriyor.

ABD vadelileri ve Asya borsaları Borsa İstanbul’da hafif satıcılı (%0,5 civarı) bir açılışa işaret ediyor. En kötünün geride kaldığına dair şüphelerimiz devam ediyor.

Alınan önlemlere rağmen hastalığın yayılmasının hız kesmemesi, ihracat siparişlerindeki erteleme ve iç talep koşulları nedeniyle şirketlerin üretim kesintisine gitmesi yönetim kurulunca önerilen temettü ödemelerinin genel kurulda reddedilmesi önümüzde uzun ve zorlu bir mücadele olduğunu gösteriyor.

 

Haberler & Makro Ekonomi
Dar gelirliye toplam 2 milyar nakit destek
Dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 milyon dar gelirli aileye 1000 lira nakit destek verileceğini belirtti. "Çalışma ve sosyal hayat" başlığında alınan diğer ekonomik önlemler arasında en düşük emekli aylığının 1500 liraya çıkarılması, asgari ücretliye toplamda 7 milyar liralık ücret desteği ve emekliye bayram ikramiyesinin Nisan ayında verilmesi gibi vatandaşın cebini rahatlatmayı hedefleten önlemler de var.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı