news-details

Kriz dönemlerini öngörerek planlama yapma önemli

Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, kriz dönemlerini öngörerek planlama yapma önemli olduğunu bildirdi.

Görgün, Kamuyu Aydınlatma Paltformu'na (KAP) yapılan açıklamasında, 2019 yılını güçlü finansal sonuçlarla kapatan Aselsan'ın, 2020 yılının ilk 3 aylık döneminde de küresel koşullardaki olumsuzluklara rağmen büyümesini devam ettirdiğini belirtti.

Koronavirüs salgınının küresel ölçekte üretim ve tedarik zincirlerinin kırılganlığını ortaya çıkardığını aktaran Görgün, ''Bu tür kriz dönemlerini öngörerek planlama yapmanın önemi bir kez daha anlaşıldı. Bugün ulaştığımız nokta, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2000'li yılların başında hedef olarak gösterdiği millileşme ve yerlileşme çalışmalarını uzun yıllar çok sıkı bir disiplinle sürdürmenin sonucudur. Geldiğimiz noktada, Şirketimizin 5 bini  aşan tedarikçisinin çok önemli bir kısmını yerli firmalarımız oluşturuyor. Bu firmalarımızın üretimlerinin Aselsan ürünleri içindeki payı da oldukça yüksek seviyelere ulaşmıştır.'' ifadesini kullandı.

Görgün, şunları aktardı:

''Aselsan'ın tedarikçileri ile işbirliği 'Güç Birliği' teması altında yürütülüyor. Bu yapı ise stratejik işbirliği yapılan firmalar, millileştirme görevi verilen firmalar ve diğer tedarikçiler olarak katmanlara ayrılıyor. İçinde bulunduğumuz dönem Aselsan'ın kurduğu bu yapının üretimin sürdürülebilirliği açısından önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Aselsan'ın toplam tedariğinde Uzakdoğu ülkelerine herhangi bir bağımlılığı bulunmamaktadır. Bu bölgelerden yapılan sınırlı malzeme alımları da çok hızlı bir şekilde gerek yurtiçi gerekse yurtdışından ikame edilebilmektedir. Aselsan ürünlerinin stratejik niteliği gereği kritik malzemelerde stoklu çalışmaktadır. ABD ve diğer ülkelerden yapılan tedarik konusunda acil bir ihtiyacımız olmadığı gibi yakın gelecekte de üretimimiz olası tedarik kaynaklı sorunlardan etkilenmeyecektir.''

- 320 milyon Doları aşkın sipariş alındı

Görgün, Aselsan'ın 2020 yılının ilk 3 ayında büyüme trendini hız kaybetmeden devam ettirerek 320 milyon ABD Doları'nı aşkın yeni sipariş almayı başardığını ifade etti.

Prof. Dr. Haluk Görgün, alınan siparişlerle elektronik alanındaki Ar-Ge birikimini  derinleştirmeye ve ürün portföyünü çeşitlendirmeye devam ettiklerine işaret ederek, şunları aktardı:

''Üretim gücümüzü, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da tahsilat performansımızı devam ettirerek ve pozitif nakit pozisyonumuzu koruyarak güçlü finansal sonuçlarla desteklemeyi başardık. Aselsan, sağlam mali yapısı, yetkin insan kaynağı ve üretim paydaşlarıyla ülkemizin gerek savunma gerekse sivil alandaki ihtiyaçlarını kesintisiz bir biçimde karşılamak için tüm inancı ve kararlılığıyla yoluna devam edecektir.''


Hibya Haber Ajansı