news-details

FX Bülteni

USD/TRY: Trump, 2 trilyon dolarlık teşvik paketini imzalarken, 12 Nisan'daki Paskalya tatiline kadar normal hayata dönme sözünden geri adım attı. Geride bıraktığımız haftayı düşüşle kapatan dolar endeksi (DXY), yeni haftaya güvenli limanlara yönelmenin artmasıyla 98,7 ile yükselişle başlıyor. ABD'nin salgının merkezi olmaya devam etmesi ve vaka sayısı arttıkça güvenli limanlara yönelmenin öne çıktığı görülebilir. Dolar endeksindeki yükselişle birlikte gelişen ülke para birimleri de haftaya kayıpla başlıyor. Kredi notu indirimleri ardından Güney Afrika Randı ve Meksika Pesosu %1,5 civarındaki değer kaybıyla para birimlerindeki kayba öncülük ediyor. USD/TL kuru ise şu sıralar %0,7 artıda ve 6,50 seviyelerinde bulunuyor. Teknik seviyelere baktiğimizda, kurda yükselişlerin sürmesi durumunda  6,55 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir.  Öte yandan, kurda 6,45 desteğinin kırılması durumunda ise 6,38 seviyesine doğru düşüş görülebilir.



EUR/USD: Geçtiğimiz hafta %4 yükseliş kaydeden ve 1,1148'e kadar yükselen parite bu sabah Dolar'daki yükselişe paralel 1,1070 seviyesinden işlem görüyor. Teknik olarak baktığımızda, 1,1050 seviyesinin üzerinde kalındıkça 1,1165 hedefte kalabilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1,10 seviyesinin altında 1,0935 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.


XAU/USD: Değerli maden geçen haftayı 1.627 seviyesinden kapattı. Yaşanan yükselişlerin ardından soluklanma eğiliminde olan değerli maden şu dakikalarda Dolar'daki yükselişle birlikte hafif baskı altında ve 1.621'den işlem görüyor. Dolar'da yükselişin sürmesi durumunda değerli madende soluklanma devam edebilir ve 1.595 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Ara destek 1.604 seviyesinde. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1.650 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir. Aksi durumda 1.671 ana direnç konumunda.

 

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı