news-details

Sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler için İş birliği Rehberi yayımladı

TÜSEV’in Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum için Elverişli Ortamın İzlenmesi ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında hazırladığı rehber, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Yerel yönetimlerin katılım süreçlerini daha etkin ve etkili bir şekilde sürdürmesi için bir yol haritası niteliği taşıyan yayın aynı zamanda ilke ve standartlar, değerlendirmeler ve iyi örnekler içeriyor.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden pek çok sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetimlerden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, rehberden öne çıkan noktalar paylaşıldı ve söz konusu iş birliklerinin adımları konusunda katılımcılarla fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, rehberde yer alan ve katılım süreçlerinin kaliteli ve anlamlı bir şekilde planlamaları, izlemeleri ve değerlendirmelerine katkı sağlaması amacıyla hazırlanmış olan değerlendirme tablosu, davranış ilkeleri iyi niyet beyanı gibi ek dokümanların kullanımına ilişkin bilgilendirme de yapıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan TÜSEV Genel Sekreteri Rana Kotan, katılımcı bir sivil topluma katkıda bulunmak için kamu ve sivil toplum arasında anlamlı iş birlikleri geliştirmenin önemini vurguladı. Kotan, rehberin yerel yönetimlerin karar alma mekanizmalarını daha katılımcı hale getirebilmesi için ihtiyaç duyulan bilgileri derleyen bir kaynak olduğunu söyleyerek, TÜSEV’in bu konudaki çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

TÜSEV Hakkında:

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) 1993 yılında vakıf ve dernekler tarafından kurulmuştur. 26 yılı aşkın süredir çalışmalarına Mütevelliler Heyeti üyelerinden aldığı destekle devam eden TÜSEV, faaliyetlerini Türkiye’de daha güçlü, katılımcı ve itibarlı bir sivil toplum hedefi ile sürdürmektedir.

Sivil Toplum için Elverişli Ortamın İzlenmesi ve Geliştirilmesi Projesi Hakkında:

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamında sivil toplum için elverişli yasal ve mali ortamın geliştirilmesine katkı sağlanması ve sivil toplum kuruluşlarının politika yapım ve karar alma süreçlerine katılımının artırılması hedeflenmektedir. Projenin amaçları arasında sivil toplum kuruluşlarını ilgilendiren yasal ve mali mevzuat hakkında farkındalık yaratılması, sivil toplum için elverişli ortamın izlenmesi ve geliştirilmesi ile Kamu-STK iş birliğinin güçlendirilmesi de bulunmaktadır.

Hibya Haber Ajansı