news-details

BDDK'dan banka sorgulama hizmeti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) sorumluluğunda geliştirilen ''Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama'' hizmeti kullanıma açıldı.

BDDK'dan yapılan açıklamada, 11. Kalkınma Planı'nda (2019 - 2023) yer verilen, kamu hizmetlerinin vatandaş odaklı bir bakış açısıyla elektronik ortama taşınması ve e-Devlet kapısından hizmet sunumunun artırılması amacı çerçevesinde, vatandaşlara hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabı olduğu bilgisinin internet ve mobil teknolojiler üzerinden güvenli şekilde sunulabilmesine yönelik olarak kurum sorumluluğunda e-Devlet kapısına özel geliştirilen ''Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama'' isimli hizmetin kullanıma açıldığı bildirildi.

Söz konusu hizmetin ''www.turkiye.gov.tr'' adresinde kuruma ilişkin alanda yer aldığının aktarıldığı açıklamada, şöyle denildi:

''Bu hizmet kapsamında hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilecektir. Hesap bakiyesi, hesabın bulunduğu şube bilgisi vb. ayrıntılar ilgili bankalardan öğrenilebilecektir. Sorgulamada, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler adına bankaların yurtiçi şubelerinde açılmış olan tasarruf mevduatı niteliğindeki Türk Lirası, yabancı para veya kıymetli maden depo hesabı cinsinden vadeli-vadesiz mevduat hesapları ile özel cari hesap ve katılma hesapları bilgileri kullanılmaktadır. Hizmete ilişkin detaylı açıklamalar, kurumumuz internet sayfasında 'www.bddk.org.tr/mevduatSorgulama.htm' adresinde yayımlanmaktadır.''
 

Hibya Haber Ajansı