news-details

IMF: Asya-Pasifik piyasalarında büyüme beklemiyoruz

Dış Haber, 16 Nisan (HİBYA) - Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) perşembe günü yayımladığı bir rapora göre, Koronavirüs (KOVİD-19) salgınının bölgede hizmet sektöründe ve ihracat noktalarındaki yarattığı etkisi Asya piyasalarında 60 yılın en büyük duraklamasını yaşatacak.

Raporda, Asya-Pasifik bölgesinde piyasalarda bir büyüme beklenmediği belirtildi. 

Asya piyasalarının KOVİD-19 salgını süresince darbe alan diğer küresel piyasalardan daha iyi seyretmesinin beklenmesine rağmen, bölgenin 2008 küresel ekonomik krizinde %4.7 olan artış ortalamasının altında olması ve 1997 Asya krizinde gösterdikleri %1.3 artış performansının altında seyretmesi bekleniyor.

IMF, bölgedeki tecrit politikalarının başarılı uygulanması halinde, Asya’da 2021 yılında %7.6 artış beklediklerini ifade etti. IMF, 2008 küresel ekonomik krizinde bile Asya bölgesini ayakta tutabilen hizmet sektörü ve ihracat noktalarının şu anda KOVİD-19 salgını yüzünden kilitlendiğine dikkat çekti. 
IMF’nin raporuna göre Asya bölgesi, salgın sebebiyle Avrupa ve ABD ihracat noktalarının ürün talebinin düşmesi ardından en büyük darbelerden birini aldı.


Hibya Haber Ajansı