news-details

Emirates müşterilerine rahatça seyahat etmeleri için cömert bir iptal politikası sunuyor

Emirates Havayolu, satın alınan biletlerde ceza ödemeden rezervasyon değişikliği ve yeniden rezervasyon için daha fazla seçenek ve esneklik sunuyor.

Emirates, 31 Mart 2020 tarihine kadar satın alınan tüm biletler için yeni iptal prosedürü ile daha fazla esneklik, seçenek ve değer sunarak, şirket ağı genelinde müşterilerine değişiklik ve yeniden rezervasyon yaptıklarında, ücret ödemeden seyahat tarihlerini ya da rotalarını değiştirme imkânı veriyor.

Bu uygulama ile Emirates, müşterilerinin COVID-19 (Korona Virüs) sebebiyle seyahat planlarını değiştirirken rahatça karar vermesini sağlıyor. Müşteriler satın aldıkları biletlerin rezervasyonlarını değişiklik cezası olmadan aynı rezervasyon sınıfı dahilinde 11 aylık bir tarih aralığında herhangi bir seyahat tarihi ile değiştirebilecekler. Başka bir sınıf ise, ücret farkı uygulanacaktır. Bu prosedür Emirates’in uçtuğu mevcut tüm varış noktalarını kapsamaktadır.

Müşteriler satın aldıkları biletlerin rezervasyonlarını farklı bir ücret sınıfıyla değiştirmek istediklerinde, ücret farklarının veya yürürlükteki vergilerin uygulanabileceği konusunda bilgilendirilmektedirler.Ek olarak, uçuş iptalleri nedeniyle korona virüsten etkilenen müşteriler, rezervasyon veya güzergâh değişikliği için emirates.com.tr adresini ziyaret edebilirler, seyahat acentalarini ya da Emirates bilet satis ofislerini arayabilirler.

Emirates Havayolu Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım şunları söyledi: "Bu prosedürle müşterilerimiz seyahat planlarını yaparken tam anlamıyla desteklenmiş, rahat ve güvenli hissetmelerini istiyor ve onlara seyahatlerini ertelemeye veya değişiklik yapmaya karar vermeleri halinde, hiçbir değişiklik ücreti yansıtmadan en iyi fiyatları sunuyoruz. Durum dinamik yapısını koruyor ve biz de müşterilerimiz için esneklik, kolaylık ve rahatlık sunmanın yollarını aramaya devam ediyoruz."

Ayrıca Emirates Skywards, uygulanan seyahat kısıtlamaları ve uçuş sayısında azalmalar nedeniyle korona virüsü salgınından etkilenmiş olan üyelerine daha fazla esneklik sunuyor olacak. Skywards Platinum, Gold ve Silver üyeleri, 31 Mart ve 30 Haziran 2020 tarihleri arasında statülerine özel seyahat gereksinimlerinin %80'ini karşılayarak mevcut statülerinde devam edebilecekler. Ayrıca 1 Mart- 30 Haziran 2020 tarihleri arasında rezervasyonu bulunan Skywards üyeleri ekstra %20 Statü Mili kazanma fırsatından yararlanabilecekler.

Emirates daha fazla emniyet sağlamak için uçak temizlik sürecini de bir sonraki aşamaya taşıyarak, alınan ilave tedbirler kapsamında, korona virüsten en çok etkilenen ülkelere yapılan uçuşlardan sonra gelişmiş dezenfeksiyon prosedürleri uyguluyor. Şirkete şüpheli veya teyit edilmiş bir bulaşıcı hastalık vakası ile ilgili uyarı geldiğinde, daha derinlemesine bir temizlik yapılması yönünde derhal ekipler yönlendiriliyor ve söz konusu uçakta yer alan tüm kabinler, onaylı, daha güçlü kimyasallarla kapsamlı bir şekilde dezenfekte ediliyor. Emirates, tüm uçaklarında kabin ortamındaki virüslerin %99'dan fazlasını temizlediği kanıtlanmış olan HEPA filtreleri kullanıyor. Uçakta şüpheli bir vaka olması halinde, Emirates bir adım daha ileri giderek uçaktaki tüm HEPA filtrelerini değiştiriyor.

 


Hibya Haber Ajansı