news-details

Öne çıkan şirket haberleri

-Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, BMW'nin halen bir fabrikaya sahip olduğu orta Meksika eyaleti San Luis Potosi'de yeni bir büyük yatırım planladığını açıkladı. Bir gün önce Ebrard ve Başkan Andres Manuel Lopez Obrador, BMW'nin Meksika'da yeni bir harcama olup olmadığını belirtmeden San Luis Potosi'ye yaklaşık 800 milyon euro (866.64 milyon dolar) yatırım yaptığını bildirmişti. Latin Amerika'da üç fabrika işleten BMW, 2019 yılında milyar dolarlık San Luis Potosi tesisini açtı. Şu anda 3 Serisi, 2 Serisi Coupe ve M2 modellerini üretiyor.

-Exxon Mobil Corp, önümüzdeki günlerde Beaumont, Teksas rafinerisinde benzin ve dizel üretimini keskin bir şekilde artıracak. Kaynaklara göre, ilk olarak 9 yıl önce değerlendirilen 2 milyar dolarlık bir genişlemeyi tamamlayacak. Günde 250 bin varil (bpd) kapasiteli bir ham damıtma ünitesinin (CDU) 369 bin varil/gün kapasiteli rafineride ilk devreye alınmasının 31 Ocak'ta yapılması bekleniyor ve bu da Beaumont rafinerisini Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük ikinci rafinerisi yapıyor.

-Hindistan'ın Google ve Temasek tarafından desteklenen kısa bir video paylaşım platformu olan ShareChat, yeni kurulan şirketlerin maliyetleri kısmaları için yatırımcıların artan baskısıyla karşı karşıya kalması nedeniyle çalışanlarının yaklaşık yüzde 20'sini işten çıkardığını açıkladı. ShareChat CEO'su Ankush Sachdeva, "Mevcut küresel ekonomik gerilemenin çok daha sürdürülebilir olacağına dair artan bir pazar fikir birliği var ve bu nedenle maalesef ekip boyutumuzu küçülterek daha fazla maliyet tasarrufu yapmak zorundayız." dedi.

-Siemens bugün yaptığı açıklamada, Hindistan'da yük trenleri tedarik etmek ve hizmet vermek için 3 milyar avroluk (3,25 milyar $) bir sözleşme imzaladığını, tarihinin en büyük lokomotif anlaşması olduğunu söyledi. Siemens, aynı zamanda Hindistan'daki en büyüğü olan anlaşma kapsamında 1.200 elektrikli lokomotif teslim edecek ve 35 yıl hizmet verecek. Saatte 120 kilometre (75 mil) azami hıza sahip Siemens tasarımı bin 200 beygir gücündeki trenler, önümüzdeki 11 yıl içinde Gujarat eyaletindeki Hindistan Demiryolları Fabrikasında monte edilecek ve teslimatlar 24 ayda başlayacak. Siemens Mobility CEO'su Michael Peter, "Bu yeni lokomotifler kullanım ömürleri boyunca 500 bin ila 800 bin kamyonun yerini alabilir" dedi. Siemens'in, günde 22 binden fazla trende seyahat eden 24 milyon yolcuyla dünyanın en büyük demiryolu pazarı olan Hindistan'daki diğer tren sözleşmelerine de baktığını söyledi. Londra'dan Kalküta'ya bir telgraf hattı olan Hindistan'daki ilk bağlantısı bin 867'ye dayanan Siemens, hükümetin demiryolu ağının yük taşımacılığındaki payını mevcut yüzde 27'den yüzde 40-45'e çıkarmak istediğini söyledi.

-ABD sağlık yetkilileri tarafından analiz edilen ön verilere göre, ABD'li ilaç üreticisi Pfizer Inc ve Alman ortağı BioNTech'in güncellenmiş Covid-19 aşısının yaşlı yetişkinlerde bir tür beyin felci ile bağlantılı olabileceğini işaret etti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Cuma günü, bir CDC aşı veri tabanının, 65 yaş ve üstü kişilerin 21 gün boyunca iskemik inme geçirme olasılığının daha yüksek olduğu olası bir güvenlik sorununu ortaya çıkardığını söyledi.

Siemens (SIE)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 143.53 seviyesinin kırılması halinde önce 144.90 ve arkasından 151.70 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 141.78 desteğinin altında önce 139.62 ve arkasından 136.84 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse düşüş trendini kırdıktan sonra yükseliş başlatmıştı ancak kısa vadede önemli bir direnç noktasına geldi. 143.53 direnci kırılmadığı sürece hissede satış baskısı ön planda olacaktır. Bu direncin kırılmasında ise alımların devamı görülebilir.

Deutsche Telekom (DTE)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 20.62 seviyesinin kırılması halinde önce 21.43 ve arkasından 22.74 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 20.32 desteğinin altında önce 20.02 ve arkasından 19.49 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hisse teknik açıdan oluşturduğu üçgeni kırarak yükseliş eğilimini hızlandırdı. Hisse eğer 20.32 desteğinin üzerinde tutunmayı başarabilirse yükselişler sertleşebilir.  Ancak 20.32 desteğinin kırılması halinde düşüş eğilimi ön plana çıkabilir.

Adidas (ADS)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 151.70 seviyesinin kırılması halinde önce 159.42 ve arkasından 165.14 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 146.40 desteğinin altında önce 143.50 ve arkasından 137.42 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hisse düşüş kanalını kırdıktan sonra yükseliş eğilimine başladı ve alış baskısı altında yükselişini sürdürmekte. 137.42 desteği kırılmadıkça bu yükseliş eğilimini devam ettirebilir. Bu desteğin kırılması halinde kar satışları ön plana çıkabilir. 

Puma (PUM)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 63.40 seviyesinin kırılması halinde önce 64.92 ve arkasından 67.70 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 61.90 desteğinin altında 60.00 ve arkasından 56.16 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hisse kanal tepesinde güçlü 64.92 direnciyle karşılaştı. Bu seviyenin altında kaldığımız sürece kanal dibine doğru satışlar görülebilir. Bu seviyenin kırılması halinde ise tekrar alımlar hız kazanabilir. 

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı