news-details

New York Valisi Cuomo: Haftalar sonra siz de bizimle aynı durumda olacaksınız

New York Valisi Andrew Cuomo Salı günü yaptığı bir basın toplantısında Koronavirüs (KOVİD-19) salgınını durdurma çabalarına rağmen hızla yayıldığını ve iki hafta içerisinde eyaletin 40,000 yoğun bakım hastası olabiliceğini duyurdu. Cuomo, New York’a 20,000 suni solunum cihazı yollanması için “ulusal bir hücum” talep etti.

Andrew Cuomo, hastalığın bulaşma oranının her 3 günde bir, iki katı büyüdüğünü ve New York’un "doruk noktasını" 2 veya 3 hafta içerisinde görebiliceğini açıkladı. Cuomo, “Virüsü durduramıyoruz, kendi başına hızlanıyor” dedi ve  şunları ekledi “Şu anda olduğumuz yerde, 3 hafta, 4 hafta, 5 yada 6 hafta sonra siz olacaksınız. Biz nerdeysek siz de bir gün burada olacaksınız. Burada yaptığımız, gelecekte bir gün, sizin şehirinizde bizim ne yapacağımızın yol haritasıdır.”
John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, ABD’nin New York eyaletinde en az 25,000 vaka ve 250 can kaybı var. New York Valisi Andrew Cuomo ve New York Belediye Başkanı Bill de Blasio durumun ciddi olduğunu defalarca belirtip, devletten yardım istediler. Blasio ve Cuomo gönderilen yardımın yeterli olmadığını ve daha fazla desteğe ihtiyaçları olduklarını belirttiler. 

ABD’de artan vakalar ve ölümlere karşılık ABD Başkanı Donald Trump Ulusal Muhafızlar ve Federal Acil Durum Yönetim Kurulu’nu göreve çağırdı. Birleşik Devletler’de şu ana kadar aktif 52,145 vaka ve 677 can kaybı var.


Hibya Haber Ajansı