news-details

Arzum’dan satranç ustası kadınlara anlamlı destek

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde nefes kesen bir finalle sona erdi. IM Ekaterina Atalık, kupayı alarak Türkiye Şampiyonu oldu.

54 yıldır kadınların hayatlarında en önemli yardımcılardan biri olan Arzum, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nın sponsorluğunu üstlendi. 1-8 Mart tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen 2020 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda Uluslararası Usta Ekaterina Atalık şampiyon oldu. Kadına değeri her zaman odağında tutan Arzum, bu anlamlı sponsorluğu 12 yıldır devam ettirerek sürdürülebilir kılıyor. Ülkenin dört bir yanından ve KKTC’den yaklaşık 73 sporcunun katıldığı şampiyonada yarışmayı, Nelli Aleksanyan Çadır ikinci olurken, Safiye Öykü İnce ise üçüncü olarak tamamladı.

Şampiyonanın final gününde cesareti ve emekleri için yarışmacıları tebrik eden ve tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayan Arzum CEO'su Mete Zadil şu sözleri söyledi; "12 yıldır ara vermeden üstlendiğimiz Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sponsorluğumuzla 'Satrançta da kadınların yanında Arzum var' diyoruz. Her alanda olduğu gibi bu alanda da kadınların zekasına, çevikliğine güveniyoruz. Arzum olarak, satranç alanındaki potansiyelin her geçen yıl artması bizi de heyecanlandırıyor. Satranç sporu, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre en fazla lisanslı kadın sporcuya sahip branş olarak öne çıktı. Tüm spor branşlarını geride bırakan satranç, 321 bin lisanlı sporcusu ile son yıllarda kadınlar arasında en çok tercih edilen spor dalı olduğunu görüyoruz. Teşvik ve farkındalıkla ilerleyen yıllarda bu oranın daha da artacağını düşünüyorum ve umuyorum".


Hibya Haber Ajansı