news-details

İstanbul Bilgi Üniversitesi uzaktan eğitim sistemine geçti

Eğitim öğretimde online ders dönemi başladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yeni Koronavirüs’e (COVID-19) karşı alınan önlemler kapsamında ara verilen eğitim öğretime, uzaktan eğitim araçlarıyla devam ediyor. Online derslere 23 Mart 2020 tarihi itibariyle başlandı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, eğitim öğretime verilen aranın ardından 23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitim dönemine başladı. Uzaktan eğitim alanında 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren BİLGİ Uzaktan Eğitim Merkezi’nin danışmanlığında sürece hazırlanan akademisyenlerin Bilgi Learn uzaktan eğitim platformu üzerinden vereceği derslerin yanı sarı öğrenciler online kütüphane gibi olanaklardan da faydalanabilecekler.

Bu süreçte öğrenciler, derslerine BİLGİ Learn sistemi üzerinden katılabilecekler. Blackboard akıllı cep telefonu uygulaması üzerinden ise telefon aracılığıyla da derslere katılım gösterebilecekler. Enfeksiyon riskinin en aza indirilmesi amacıyla Yükseköğretim Kurulu’nun görüşü doğrultusunda 16 Mart 2020 - 6 Nisan 2020 tarihleri arasında zorunlu ya da gönüllü olan tüm stajlar ise ileri bir tarihte gerçekleştirilecek. Tez, bitirme projesi, sınav programlaması, uygulamalı dersler konusunda yenilikçi çözüm ve planlama süreçleri ise alınan önlemler doğrultusunda yeniden düzenlenecek.

Akademik bilgiye kolay ve hızlı erişim sağlanacak

Akademik bilgiye kolay ve hızlı erişimi sağlamak amacıyla öğrenciler, uzaktan eğitim süreci boyunca herkese açık olan 62.500’den fazla e‐dergi, 493.000’den fazla e‐kitap, 125’ten fazla veri tabanı ve e‐ansiklopedinin yer aldığı online kütüphaneden de faydalanabilecekler.

Eğitimin kalitesi ve seviyesinin değil sadece derslerin verilme biçiminin değişeceğini vurgulayan BİLGİ Rektör Vekili Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey, “Öğrencilerin sağlığını korumak Üniversite olarak birincil önceliğimiz. Bu doğrultuda, Yeni Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili gelişmeleri yakından ve hassasiyetle takip ediyoruz. Bu süreçte endişeye kapılmaksızın alınan önlemlere uymak ve yetkili kurumlarca tavsiye edilen korunma yöntemlerini uygulamak hem bireysel sağlığımız hem de kamu sağlığı açısından büyük önem taşıyor” dedi.


Hibya Haber Ajansı