news-details

Lgs'de öğrencilerin kaygı durumu sonucu etkiler

20 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30’da başlayacak olan LGS sınavında bu yıl öğrenciler sosyal mesafelerini ayarlamaları halinde maskelerini çıkarabilecekler. LGS hazırlık sürecinde aksama olmaması için tüm öğrencilerini online sınavlar ile zinde tutan Uğur Koleji’nin Rehberlik Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü, maske ile sınava girme kaygısı taşıyan öğrencilerin stresine bir de aile baskısı eklendiğinde, durum ve şartların sınav sonucunu olumsuz etkileyebileceği yönünde uyarıyor. Öğrencilerin kendi okullarında sınava girmelerini bile bir avantaj olarak görüp, durumun olumlu yönlerine odaklanmaları konusuna dikkat çekiyor.

BU SINAV SENİN HAYATININ SONU DEĞİL

Uğur Koleji Rehberlik Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü, “Veliler, çocuklarına “Bu sınav senin hayatının sonu değil, her ne sonuç alırsan al seni seviyoruz” mesajını net bir şekilde vermeliler. Çocuğunuza sürekli olarak ‘Sakın yanlış işaretleme, sen çok iyi yapmak zorundasın, senin için çok emek verdik emeklerimizi boşa çıkarma’ mesajlarını vermeniz onun daha da kaygılanmasına sebep olur. Velilere düşen en önemli görev kaygıyı yükseltmek değil, kaygıyı azaltmaktır. Kaygı durumu mutlaka sonucu etkiler. Bu yıl ayrıca pandemi sürecinden dolayı, sosyal mesafe, maske, hijyen gibi kavramlara da dikkat etmesi gereken öğrencilerimize, sınav anında da sorulara nasıl odaklanacakları ve dikkatlerini nasıl toplayacakları konusunda rehberlik servisi olarak tavsiyelerde bulunduk. Veliler de öğrenciler ile bu konuları konuşmalılar. Özellikle sözel-sayısal oturumlar arasında verilen molada olabildiğince dinlenmeleri konusunda öğrencileri bilinçlendirecek olanlar da yine önce ailelerdir” dedi.

COVİD-19 ETKİLERİNDEN ARINMIŞ BİR ZİHİN İLE SINAVA GİRMEK ÖNEMLİ

Ailelerin sınav sırasında hijyene önem vermeleri konusunda da öğrencileri bilgilendirmeleri gerektiğine dikkat çeken Ferhan Uz Güçlü, “Okulumuzun sınavdan önce dezenfeksiyonu yapılacak. Sınav görevlileri ve öğrencilerin tamamına maske verilecek. Tüm sınıflarda dezenfektan malzemeleri bulundurulacak. Öğrenciler bekletilmeden, sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek sınav salonlarına alınacaklar. Okul girişlerinde rehber öğretmenleri de öğrencilere destek olacaklar. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyoruz ve önümüzdeki yıl Covid-19 etkilerinden arınmış olarak, çok daha rahat bir sınav ortamına kavuşacağımız umudu ile yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrencilerimiz ile kavuşmayı bekliyoruz” diye ekledi.

Hibya Haber Ajansı