news-details

İnşaat malzemesi endüstrisinin yurtiçi ve dışında yüksek gelişme potansiyeline inanıyoruz

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın 37. Olağan Mali Genel Kurulu’nda, Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliğiyle Tayfun Küçükoğlu seçildi. Uzun yıllar yönetim kurullarında görev aldığı Türkiye İMSAD’da şimdi başkan olarak sektöre hizmet edeceğini belirten Tayfun Küçükoğlu, “İnşaat malzemesi endüstrisinin tüm gruplarını temsil eden Türkiye İMSAD olarak, sektörümüzün yurtiçi ve dışında yüksek gelişme potansiyeline inanıyoruz. Bu gelişimin istikrarlı ve sürdürülebilir olması adına faaliyetlerimizi geliştirmeye kararlıyız” dedi.

Türkiye İMSAD’ın, 37. Olağan Mali Genel Kurulu’nda 2020-2023 dönemini kapsayan 3 yıl için görev yapacak yönetim ve denetim kurulları belirlendi. Genel Kurul’un ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Ferdi Erdoğan: “Sürdürülebilir büyüme sanayi üzerinden sağlanmalı”

Türkiye İMSAD 2017-2020 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, başkanlığı döneminde sürdürülen çalışmaları ve sektöre yönelik değerlendirmelerini paylaşarak, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. İnşaat malzemesi sanayisinin 2019 yılı toplam pazar büyüklüğünün 88 milyar dolar, iç pazar büyüklüğünün 66,5 milyar dolar, toplam ihracatın ise 21,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirten Ferdi Erdoğan, “2017-2019 arasında inşaat sektörü, inşaat malzemesi sektörü, kişi başı gelir, hatta ekonominin büyük bir kısmıyla ilgili verileri karşılaştırdığımızda 2011 yılına döndüğümüzü söyleyebiliriz. Ancak demografik nedenlerden dolayı ihtiyaçlar artmış vaziyette. Bu bakımdan ekonominin sürdürülebilir büyümesi mutlaka sanayi üzerinden sağlamalı” dedi.

Tayfun Küçükoğlu “Ülkemize katkımızın önemi daha da artacak”

Önümüzdeki zorlu dönemde Türkiye İMSAD’ın sektörüne etkisinin daha önemli ve kritik olacağı bilinci ile yönetime aday olduklarını belirten Türkiye İMSAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu İnşaat malzemeleri sektörünün 36 yıllık çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın üyeleri, yaptıkları yatırımlar, ticari faaliyetleri, yarattıkları istihdam ve dış ticaretteki başarılarıyla ülkemizin kalkınmasına yüksek katkı sağlıyor. Gelecek yıllarda bu katkımızın önemi daha da artacaktır” diye konuştu.

“Sektörde önemli bir rol ve sorumluluğa sahibiz”

Türkiye İMSAD’ın, inşaat malzemesi endüstrisinin tüm gruplarını temsil ettiğini vurgulayan Tayfun Küçükoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye İMSAD, sektörde önemli rol ve sorumluluğa sahiptir. Bugün 87 firma, 51 sektör temsilcisi dernek ve 3 üniversite üyemizle sektörü tek çatı altında toplamanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar Türkiye İMSAD; üye yapısı, komiteleri, çalışmaları ve etkinlikleri ile birçok sektöre örnek olmuş bir kurumdur. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde de sektör içi artan koordinasyonumuz ile hep beraber sektörümüze daha yüksek fayda sağlayacağız. Biz sektörümüzün yurtiçi ve dışında yüksek gelişme potansiyeline inanıyoruz. Gelişimin istikrarlı ve sürdürülebilir olması adına faaliyetlerimizi geliştirmeye kararlıyız.”

“Odaklanmamız gereken konuları kolektif birikimimiz ile belirleyeceğiz”

Genel Kurul sonrası gerçekleşen Türkiye İMSAD Üye Buluşmaları toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Bir önceki dönemde yönetimde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla yürüttüğümüz projelerimize, yeni dönemde de tüm hızıyla devam edeceğiz. Sizlerden gelecek katkı ve öneriler ile yeni projeleri de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Türkiye İMSAD ülkemiz gelişiminde lokomotif, sektörde önemli rol ve sorumluluğa sahiptir.Söz konusu bilinç ile 2020-2023 döneminin gelişen koşullarına tam uyum ile ülkemiz ve sektörümüz adına öncelikli olarak odaklanmamız gereken konuları kolektif birikimimiz ile belirleyeceğiz.”


Türkiye İMSAD yeni başkanı Tayfun Küçükoğlu hakkında:

1961 yılında Ankara’da doğan Tayfun Küçükoğlu, 1984 yılında İTÜ İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1988 yılında Betek’in kurucu üyelerinden olup, Betek bünyesinde çeşitli görevler üstlendi. 1995 yılından itibaren de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Tayfun Küçükoğlu, BOSAD ve İZODER’in Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015-2017 yılları arasında ise İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır.

Türkiye İMSAD 2020-2023 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri:

Tayfun Küçükoğlu Betek Boya Genel Müdürü

Ferdi Erdoğan Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi

F. Fethi Hinginar Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı

Arif Dündar Yetişener Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkanı

Oktay Alptekin Aluform Pekintaş Temsilcisi

Kenan Aracı Çuhadaroğlu Genel Müdürü

Çetin Tecdelioğlu Çetin Cıvata Genel Müdürü

Dr. Tamer Saka Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı /Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı

Ebru Şapoğlu Şişecam Düzcam Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı

Bora Tuncer Schneider Elektrik Orta Asya ve İran Ülke Başkanı

Ufuk Atan Türk Demirdöküm Satış Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi

Batuhan Besler GF Hakan Plastik Türkiye ve Orta Doğu Başkanı

Atalay Gümrah Eczacıbaşı Holding Ceo’su/Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Yönetim Kurulu Bşk. Yrd.

Rami Atikoğlu BASF Türk Genel Müdürü

Mehmet Tunaman Saint-Gobain Rigips Genel Müdürü

Dr. Veysel Yayan TÇÜD-Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri

Ozan Atasoy İSKİD- İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği Başkanı

Kemal Yıldırım TİMDER-Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği Yönetim Kurulu Bşk. Yrd.
2020-2023 Dönemi Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

Burak Gürkan Grundfos Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü

Mehmet Ercan Ecemiş Dekor Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı

Münir İsker Tepe Betopan Genel Müdürü

Doç. Dr. Ece Ceylan Baba TUCSA-Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

Mehmet Nazım Yavuz ÇATIDER-Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye İMSAD 2020-2023 Dönemi Denetim Kurulu Üyeleri:

Murat Savcı İzocam Genel Direktörü

Murat Turan Vezirköprü İcra Kurulu Başkanı

Turgay Özkun Sika Genel Müdürü

2020-2023 Dönemi Denetim Kurulu Yedek Üyeleri:

Süleyman Balıbey TÜMMER-Türkiye Mermer Doğaltaş ve Mak. Üret. Birliği Yönetim Kurulu Üyesi

Mustafa Tolunay Prefabrik Yapı Genel Müdürü

Muammer Akgün BACADER-Baca İmlatçıları ve Uygulayıcıları Derneği Genel Koordinatörü


Hibya Haber Ajansı