news-details

FX Bülteni

FX BÜLTENİ                                                                                     

USD/TRY: ABD'de salgın New York merkezli kötüleşmeye devam ederken, New York'ta koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 1.000'i aştı. Trump'ın açıklamalarıyla risk iştahı bugün kısmi baskı altında gözüküyor. Dolar'daki fiyatlamaya baktığımızda, dün Fed'in Dolar likiditesi sağlamaya yönelik geçici repo imkanını devreye sokması Dolar'daki yükselişi sınırlasa da Dolar bu sabah dirençli duruyor. Gelişen ülke para birimleri ise Rand öncülüğünde bugün dolar karşısında kısmi baskı altında. Diğer taraftan, Fed, yabancı merkez bankalarına destek için geçici repo imkanı açtığını ve bunun en az 6 ay süreceğini duyurdu. Dolar fonlama koşullarına yönelik açıklamalara karşın dolar endeksinde sert bir hareket gözlenmiyor ve dolar endeksi 99'larda bulunuyor. TCMB'nin politika faizi altında fonlama ve tahvil alımlarını artırma adımlarıyla 6,55 seviyesine kadar gevşeyen kur bugün vaka sayılarının izlenmesiyle ise şu sıralar %0,3 artıda ve 6,63 seviyelerinde bulunuyor. Cuma günkü tarım dışı istihdam öncesi bugün TSİ 15.15'te ADP özel sektör istihdam açıklanacak. TSİ 17'de ABD'de ISM imalat endeksi açıklanacak. Son olarak teknik seviyelere baktığımızda, yukarıda 6,68 ve 6,73 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 6,58 ve 6,50 sıralı destekler olarak takip edilebilir.



EUR/USD: Dün 1,10 seviyesinin altına düşen parite bugün de dünkü kapanışına yakın 1,0975'lerde seyrediyor. Fed'in repo operasyonuna karşın Dolar dirençli durmaya devam ediyor. Dolar'ın bu sabah tekrar toparlanması ve paritedeki kısa vadeli göstergelerin aşağı yönlü risklere işaret etmesiyle paritede baskı devam edebilir ki 1,1060 direncinin altında kalındıkça 1,0930 hedefte kalabilir. Sonraki hedef ise 1,0825 seviyesinde. Diğer yandan, 1,1060 seviyesini  geçilmesi durumumda ise 1,1150 hedef olabilir.


XAU/USD: Baskı altında kalmaya devam eden değerli maden, Dolar'ın dirençli durduğu ortamda haftalık ortalamasının da yakın seyrettiği 1.615 seviyesinin altında kalarak 1.560 seviyesini hedeflemek isteyebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda da 1.530 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir.

 

Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı