news-details

Sağlık Bakanı Koca: Dün gece itibariyle sokağa çıkma kısıtı kalktı

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılışı sebebiyle rutin olarak Çarşamba günü yapılan Bilim Kurulu toplantısı ardından düzenlenen basın toplantısını ertelemek durumunda kaldığını ve yazılı olarak toplantının özetini sunan Koca, bayramda yapılan sokağa çıkma kısıtlamalarının son olduğunu ve 15-20 yaş, 14 yaş altı çocuklar ve 65 yaş ve üstü olan kişiler için düzenleme yapılacağını şu sözlerle duyurdu:

“DÜN GECE İTİBARİYLE SOKAĞA ÇIKMA KISITI KALKTI. Bu uygulama, şu an için, 15-20 yaş grubu gençlerimizi, 65 yaş ve üstü büyüklerimizi, 14 yaş ve altı çocuklarımızı içeremiyor. Kısa bir zaman içinde bu yaş gruplarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacak ve kamuoyuyla paylaşılacak. Gündemde olan birçok seçenek var.”

Koca, risk grubuna dahil edilen kronik hastalar ve yaş grupları hakkında şu sözleri ekledi, sabır çağrısında bulundu ve bir çözümün yakın olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Pandemi’nin tam olarak bilincinde olamayacak yaştaki çocuklarımızın, gençlerimizin ve yaşlılarımızın içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Ruh hallerini anlıyoruz. Her yaş grubundan insanların gelişmelere karşı geri bildirimlerini, değerlendirme ve taleplerini duyarlılıkla takip ediyoruz. Bu salgın hastalıkta, süreçlerin ilerleyişi, insanların istek ve taleplerinden tümüyle ayrı düşünülemez. Sağlık camiası olarak bu yaş gruplarından ricamız, biraz daha sabırlı olmaları, bize biraz daha zaman tanımalarıdır. Onların beklentilerini en az onlar kadar taşıyoruz.”

Bakan Koca Türkiye’nin 5 aydır içinde olduğu KOVİD-19 mücadelesinin başarı ile devam ettiğini ve ikinci virüs dalgasına karşı temkinli olunması gerektiğini, “DÜNYA, COVID-19’LA MÜCADELEDE 5 AYI GERİDE BIRAKTI. Pek çok ülkede durum ciddiyetini koruyor. Bizim başarımız, toplumun her katmanının mücadeleye katılımından, tedbirde sağlanan birliktelikten kaynaklanıyor. Bunun aynı şekilde devam edeceğini, yeni fedakârlıklar gerektirecek şartların oluşmayacağını ümit ediyoruz. Yüksek bir ihtimal olmasa da, eğer risk şartları tekrar oluşacak olursa, yapılacak şey konusunda deneyimliyiz. Fakat buna izin vermemek elimizdedir. Riski, tek dalgada önlemek mümkündür. İkinci dalga olasılığına karşı gücümüz, uygulayacağımız tedbirlerdir.” sözleri ile belirtti.


Hibya Haber Ajansı