news-details

AB Maliye Bakanları 16 Saatlik Toplantıda Anlaşamadılar

Dış Haberler, 8 Nisan (HİBYA) – Avrupa Birliği Maliye Bakanları'nın video konferans yoluyla gerçekleştirdikleri 16 saat süren toplantısı tam anlamıyla anlaşmazlıkla sonuçlandı. Birlik bakanlarının corona krizinin etkilerinin nasıl azaltılacağı konusunda süren tartışmalarında kuzey ve güney Avrupa ülkeleri arasında süren amlaşmazlık konuları çözümlenemedi. Bakanlar Paskalya tatili sırsında tekrardan bir araya gelecekler.

Euro Bölgesi Maliye bakanları toplantısı başkanı Mario Centeno Twitter'da yaptığı açıklamada ''“16 saatlik tartışmalardan sonra bir anlaşmaya yaklaştık ancak henüz orada değiliz. Euro grubu toplantısını ara verdim ve yarın Perşembe günü devam edeceğçz ” dedi. Perşemba günkü toplantı saat 17.00 de başlayacak.

Anlaşmazlıkların başında İtalya ve İspanya'nın hararetle savunduğu Euro Tahvilleri geliyor.Ancak Hollanda ve Avusturya buna şiddetle karşı çıkıyor.

Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra da Twitter'da '' Bunun, Avrupa için çözümden daha çok problem yaratacağına inanıyoruz.'' dedi.

Güney ülkeleri, destek fonundan olası kredilerle ilgili olarak mümkün olduğu kadar az şart koşulmasını istiyorlar. Hollandalılar ise tıbbi ekipman ve sağlık harcamaları dışındaki krediler için için sıkı kontrol ve şartlar uygulamak istiyor.

Perşembe günü devam edecek görüşmeler öncesinde, Fransa ve Almanya diğer ülkelerin bir uzlaşmaya varması için baskılarını arttırdı.


Hibya Haber Ajansı