news-details

Çin, KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştıracak yeni bir paket açıkladı

Hükümet tarafından yayınlanan belge, amaca dönük 15 esas önlem tanıtıyor. Bunlar, büyümeyi istikrarlı biçimde sürdürmeye ve ülkedeki mikro, küçük ve orta boy işletmelerin rekabet kabiliyetini artırmayı hedefliyor.

Bu 15 önlemden yedisi, işletmelerin karşılaştıkları güçlükleri yenmeleri için gerekli çabaların gösterilmesini amaçlıyor. Bunlar arasında siyasal destek, kolaylaştırılmış finansman ve talebin genişletilmesi var. Bu bağlamda, özellikle büyük çaplı işletmeler ve platform girişimleri, KOBİ’lere dönük tedarik ve temin listeleri açıklamaya ve sınırlar üstü düzlemde alıcı ile satıcıyı bir araya getirme çabaları göstererek küçük işletmelere iş yapma olanakları yaratmaya yönlendiriliyor.   

Ayrıca söz konusu belgede, küçük işletmelerin merkezi rekabet gücünün artmasına katkıda bulunacak sekiz önlem daha açıklanıyor. Yetenek teşvikine hız verme, değerli KOBİ’lere doğrudan finansman desteği sağlama ve bu tür girişimlerin fikri mülkiyet açısından koruma altına alınması bu önlem ve çabalar arasında sayılıyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı