news-details

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Küresel risk iştahındaki azalış nedeniyle satıcılı seyir izledi

Geçtiğimiz Cuma günü ABD piyasaları Çin dışında vakaların artması ile birlikte koronavirüsün etkilerine ilişkin endişelerin yeniden güçlenmesi nedeniyle satıcılı seyir izledi. Dow Jones endeksi %0,78 azalışla 28.992 puan, S&P 500 endeksi %1,05 azalışla 3.338 puan ve Nasdaq endeksi de %1,79 değer kaybıyla 9.577 puan seviyesinden günü tamamladı. Sektörler tarafında gayrimenkul, temel tüketim sektörleri en iyi performans gösteren sektörler olurken; bilgi teknolojileri ve dayanıklı tüketim sektörleri negatif ayrıştı.

Asya’da fiyatlamalar: Azalan risk alma iştahı ile satıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya ve GOÜ piyasaları da, koronavirüs vakalarının Çin dışında da artmaya başlaması ve küresel ekonominin daha sürdürülebilir bir büyüme sağlayıp sağlayamayacağına yönelik endişelerin derinleşmesiyle satıcılı seyir izliyor. Bu doğrultuda, Shangai endeksi %0,26 değer kaybederken, Hang Seng ve KOSPI endeksleri sırasıyla %1,60 ve ve %3,13 azalışlar kaydediyor. ABD vadelilerde de satıcılı seyir hakim

Avrupa’da fiyatlamalar: Azalan risk iştahı nedeniyle satıcılı seyir izledi

Haftanın son işlem gününde Avrupa piyasaları, devam eden virus salgınının oluşturduğu endişeler nedeniyle satıcılı seyir izledi. Stoxx 50 ve Dax sırasıyla %0,59 ve %0,62 ekside kapanırken, CAC 40 ve FTSE 100 endeksleri de sırasıyla %0,54 ve %0,44 geriledi.

Kaynak: Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı