news-details

Olof Palme'nin katil silahı bulundu mu?

Dış Haberler, 9 Haziran (HİBYA) – İsveç Başbakanı Olof Palme'nin 34 yıl önce katledilmesinde kullanılan silahın bulunduğu iddia edildi.

Palme cinayeti soruşturma grubundan yarın sabah düzenlenen basın toplantısının, cinayette kullanılan silahın bulunup bulunmadığını, arkasındaki kişi yada kişilerin kimler olduğununa ilişkin açıklık getirmesinin beklentisi, İsveç ve Dünya kamuoyunun ilgisinin yarın Stockholm'e odaklanmasına neden oldu.

Palme cinayeti Başsavcısı Krister Peterson sene başında yaptığı açıklamada, 34 yıldır kapatılmayan Palme soruşturması ile ilgili olarak bu yılın ilk yarısında birisini yargılayacağını veya Olof Palme cinayetiyle ilgili ön soruşturmayı sonlandıracağını söylemişti.

İsveç'in akşam gazetelerinden Afton Bladet'in duyurduğuna göre Palme cinayeti silahı bulundu ve gelişmelerden İsveç Hükümeti haberdar edildi. Hem Afton Bladet gazetesi, hem de İsveç televizyon kanalı SVT' ye konuşan tartışmacı, yazar ve düşünce kuruluşu Katalys'in başkanı Daniel Suhonen, yarın ki basın toplantısında katil silahın sunulacağını belirterek ''Bu yargıya kadar gidebilecek bir kanıt'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı