Yıldırım Belediyesi, teknoloji odaklı belediyecilik ve dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında çocuk ve gençlere yönelik Robotik Kodlama Eğitimi düzenliyor.
Akıllı Şehir ve Kent Bilgi Sistemleri Müdürlüğü tarafından kurulan Yıldırım Yapay Zeka ve Teknoloji Merkezi'ndeki programa, ilkokul 4. sınıftan üniversite düzeyine kadar farklı yaş gruplarından öğrenciler katılıyor. Eğitimlerde öğrencilere algoritmik düşünme, temel elektronik ve programlama mantığı uygulamalı olarak aktarılıyor.
Programla gençlerin algoritmik ve robotik düşünme becerilerinin geliştirilmesi, teknolojiyi yalnızca kullanan değil aynı zamanda üreten bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Günümüzde en büyük güç teknoloji üretebilen ve yenilik geliştirebilen insan kaynağıdır. Evlatlarımızın çağın gerektirdiği yetkinliklerle yetişmesini önemsiyoruz” dedi.
Hibya Haber Ajansı